Начало » Общност » Мартеници с благотворителна кауза във Варна

Мартеници с благотворителна кауза във Варна

Миналата година, по време на един от летните фестивали на занаятите, клуб “Еньовче” тропват първия си танц с благотворителна цел. Усещат голямото желание на хората  да се включат в подобен вид инициативи, сподели Енчо Боев, хореограф и ръководител на клуба.

Малко преди Коледа те разбират, че домът за медико-социални грижи за деца в гр. Варна има нужда от финансова помощ за закупуване на терапевтичен стол и вертикализатор, чиято цена е 3 203лв.

“Заедно с танцьорите от клуба, решихме да изработим календари и дървени значки с български шевици. Целта ни беше цялата събрана сума от продажбата им, да дарим на дома. В първия етап на кампанията “Подари любов”, успяхме да съберем сумата от 570лв., която не беше достатъчна, затова решихме да продължим кампанията по набиране на средства. В духа на предстоящия месец, решихме да изработим мартеници, отново свързани с българския фоклор.”, сподели ръководителя на “Еньовче”.

Снимка: ФТК “Еньовче”

Доброволци от клуба са помогнали за осъществяването на тази идея. Мартениците са изработени от дървен материал, в няколко размера и закичени с вълнена нишка.

“Ще се радваме да има повече хора, които да се включат в кампанията чрез закупуване на мартеничка, или просто чрез споделяне на инициативата с близки и приятели. Не е важно да правиш нещо грандиозно, за да успееш да помогнеш или да направиш някого щастлив.” е призивът им към хората, до които ще достигне благотворителната кауза.

Снимка: ФТК “Еньовче”

 

Ако желаете да се включите към тяхната кауза, харесайте си модел и изпълнете стъпките за поръчка, за които ви информира публикацията на фейсбук страницата им – “Фолклорен Танцов Клуб Еньовче”.

Източник: Нова Варна

 
banner
banner
Петя Митева