Начало » Общност » Научно-практически семинар „Родителите и ОДК – между взаимните очаквания и споделената отговорност.“

Научно-практически семинар „Родителите и ОДК – между взаимните очаквания и споделената отговорност.“

„Утвърждаването на партньорски отношения с родителите е важно да бъде постоянен процес, а не епизодична акция по търсене на съдействие в критични или спешни случаи.“ Това заяви Монка Николова, директор на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, на провелия се научно-практически семинар „Родителите и ОДК – между взаимните очаквания и споделената отговорност“.

Николова изтъкна, че не бива партньорството да се свежда до събирането на средства за закупуване на необходими консумативи, макар че те може да са много важни за работата с учениците.

„Партньорството означава двустранен ангажимент в една обща дейност, при което на равна основа всеки приема да свърши нещо, за да има общ резултат, от който и двете страни да са удовлетворени“, каза още Монка Николова. Директорката на ОДК подчерта, че нейна отговорност и на всички останали членове на учителския екип е да утвърждават високи стандарти за общуване, които да водят до високо качество на обучението. Семинарът започна с моноспектакъла на Камен Донев „Мартин, Данчо и майка им“, който бе в изпълнение на ученичката Христина Колева, възпитаник на Театрално студио „Вълшебната завеса“. Неин ръководител е Димитър Ялнъзов. Григория Иванова, зам.-директор на ОДК, представи резултатите от проведената анкета сред родителите на децата и учениците от школите на ЦПЛР.

Инж. Маргарита Гигова, преподавател в ОДК, обърна внимание на доверието като важен фактор във взаимодействието учител-родител. За уравновиловката и средностатистическата еднаквост, като опасност при обучението в областта на изкуствата, доклад изнесе Сия Папазова, ръководител на Детско-юношески театър „Златното ключе“. В семинара се включиха също и много родители, а за развитието на взаимодействията в образователната институция говори гл. ас. д-р Илиан Ризов.

 

 
banner
banner
Петя Митева