Начало » Общност » Наградиха варненски прокурор и следовател за случая с адвокат, завлякъл с пари 12 души

Наградиха варненски прокурор и следовател за случая с адвокат, завлякъл с пари 12 души

Главният прокурор Иван Гешев награди прокурора от Районна прокуратура – Варна, Нора Славова и следователя от Следствения отдел на Окръжна прокуратура – Варна, Евгения Дъбнишка-Вълчева.

 

Те са отличени за работата им по случай, в който адвокат от Варна с цел да набави за себе си имотна облага е поддържал в заблуждение 12 души, като е причинена вреда в особено големи размери – 505 623 лв., съобщиха от пресцентъра на институцията.

 

В резултат на събраните доказателства обвиняемият е получил ефективна присъда от 7 години лишаване от свобода и конфискуване на половината от имуществото му. Уважени са и гражданските искове на пострадалите в пълен размер.

 

Иван Гешев награди и окръжния прокурор на Шумен Маргарита Георгиева и следователите от Националната следствена служба Мариан Маринов и Валери Ставрев за отлична работа и образцово изпълнение на служебните им задължения при разследване на катастрофата в с. Хитрино от края на 2016 г.

 

В резултат на проведеното разследване и събраните доказателства бяха постигнати ефективни осъдителни присъди за двете предадени на съд лица – локомотивните машинисти – съответно от 15 и 10 години лишаване от свобода и отнемане на правото да упражняват професията си за период от 17 и 12 години.

 
banner
banner
Петя Митева