Начало » Общност » Проговори жената на взривилия апартамент в блок 302 във “Владиславово” (видео)

Проговори жената на взривилия апартамент в блок 302 във “Владиславово” (видео)

За първи път след трагичния инцидент в блок 302 във варненския квартал “Владиславово” говори Антоанета, жената, живяла 20 години с взривилия блока Веселин Димитров.

“Шамарите се превърнаха в побой с юмруци по главата, в корема и по гърдите. Той успя да ме изолира от всички около мен – баща ми, сина ми”, споделя жената пред “Нова телевизия”.

“Имаше насилие и върху детето ми. Това се преживява много трудно. Ако чувствам някаква вина, то е единствено пред детето ми, защото не съм успяла да го защитя. Сега то ме подкрепя много”, разказа Антоанета.

Именно синът ѝ я подтикнал да подаде жалба за домашно насилие, след като бившият полицай Веселин я пребил на 14 декември, стана ясно на брифинг във Варна преди седмица. След решение на съда Антоанета е била настанена в защитено жилище. Веселин е трябвало да напусне общия им дом, но това не се случило.

При взрива и последвалия пожар на 13 януари загина самият той и неговата 53-годишна съседка Мариана. По данни на Прокуратурата взривът най-вероятно е причинен от висока концентрация на бензин и газ, дни преди него той си е осигурил 30 литра бензин и 11 литра пропан-бутан.

Експертна комисия установи, че 14 апартамента от блок 302 не могат да бъдат обитаеми в момента, тъй като са опасни за живота и здравето на хората.

*******

 
banner
banner
Budnavarna