Начало » Общност » До часове решават дали да има грипна ваканция

До часове решават дали да има грипна ваканция

Леко завишаване на заболяемостта в училищата във Варна отчитат от Регионалната здравна инспекция, съобщи д-р Янка Драганова, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ за BudnaVarna.bg.

По думите й най-висок е броят на заболелите между 15 и 29 години. При възрастовата граница 5-14 години процентът е по-нисък.

Дали ще има грипна ваканция във Варна и областта ще стане ясно на 28 януари от 14:00 часа, когато Регионалната здравна инспекция ще се събере Областната комисия за борба с острите респираторни заболявания и грипа, за да се анализира обстановката и да се вземе решение.

Д-р Драганова коментира и положението в Бургаско, където вчера стана ясно, че учениците ще излязат в грипна ваканция от понеделник.

„В Бургас имат страшно много заболели. Усложнения имат и 20 доказани грипни вируси при пациенти с тежко състояние. При тях е тежка епидемичната обстановка“, посочи д-р Драганова.

Грипна ваканция обявиха и градовете Дупница, Сапарева баня, Карнобат, Сунгурларе, Карлово, Монтана, Благоевград, Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово, Сатовча.

 
banner
banner
Budnavarna