Начало » Интересно » Избягал затворник изпрати картичка на надзирателите си

Избягал затворник изпрати картичка на надзирателите си

Престъпник, избягал през декември от затвор в Белгия, изпрати пощенска картичка от Тайланд. „Поздрави от Тайланд“ написал Уалид Секаки в картичката, адресирана до администрацията на затвора, от който успял да се измъкне, пише Newsweek.

26-годишният Уалид, който е с белгийско и мароканско гражданство, избягал от затвора в Тьорнхаут заедно с други четирима. Единствено той от петимата бегълци все още не е заловен. Трима от тях били задържани в Белгия няколко часа след бягството си, а четвъртият беглец – в Нидерландия в началото на януари.

Пощенската картичка на Уалид била придружена от бадж с името му, с който се идентифицирал пред пазачите в затвора.

Уалид Секаки бил арестуван през януари 2017 г., след като намерили 25 000 хапчета екстази в автомобила му,пише господари.ком Той получил двугодишна присъда. Освен това Секаки бил издирван и в родината си Мароко. Преди да дочака решението за екстрадиция обаче, престъпникът успял да избяга. Надзирателите незабавно предали пощенската картичка от Уалид Секаки на полицията.

По-големият му брат Ашраф е известен с дръзките си бягства от затвора. През 2009 година Ашраф Секаки избяга от килията си след като негови хора, въоръжени до зъби, кацнаха с хеликоптер директно в двора на затвора край Брюж и го прибраха.

 
banner
banner
Петя Митева