Начало » Аксаково » Нови разкопки при старинната крепост край „Аксаковска панорама“ ще бъдат финансирани с общински средства

Нови разкопки при старинната крепост край „Аксаковска панорама“ ще бъдат финансирани с общински средства

Още през тази година при старинната крепост в района на местността „Аксаковска панорама“ могат да започнат разкопки. За старт на дейностите по облагородяване на мястото се очаква да бъдат заделени и средства от бюджета на Община Аксаково. Идеята е с времето мястото да придобие вид, привлекателен за туристически посещения. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна кметът на Аксаково Атанас Стоилов. По думите му Общината е започнала работа по този проект още преди десетина години, но досега финансите са били проблем.

„Искаме да видим наистина даденостите, които имаме дали могат да бъдат по-добре използвани и представени пред гостите, които идват в региона“, обясни той. Кметът изрази надежда, „Побитите камъни“ също да станат по-привлекателен за туристите обект. Според него в това направление вече се работи заедно с Община Варна. Целта е туристическият обект да започне да се менажира по-добре.

„Такива дадености, които имаме, в момента стоят по-занемарени и някак си неизползваеми и не се виждат от туристите, които посещават региона. Същевременно ние, като Община, имаме интерес да започне и работа по културния туризъм, който мисля, че изостава в България“, каза още Атанас Стоилов.

 
banner
banner
Budnavarna