Начало » Общност » Мащабен проект преборва трафика от кварталите до центъра

Мащабен проект преборва трафика от кварталите до центъра

Средства за нов грандиозен инфраструктурен проект са заложени в прокетобюджета на Община Варна за 2020 г.

Той бе представен на пресконференция от кмета на града Иван Портних на 15 януари.

Предвидено е проектирането на реконструкцията на бул. “Цар Освободител” в участъка от бул. “Васил Левски” до пътен възел “Летище”, а целта му по думите на градоначалника е да облекчи трафика в града.

“Това като проект е съпоставимо в някаква степен с изграждането на новия бул. “Васил Левски”, каза по време на пресконференцията Портних.

В проекта е включено и изготвянето на технически проект за реконструкция на бул. “Цар Освободител” в участъка от ул. “Атанас Москов” до пътен възел летище и предпроектно проучване на реконструкция на бул. “Цар Освободител” в участъка от бул. “В. Левски” до ул. “Ат. Москов”. Заложените средства са 970 000 лв.

“Разширението на бул. “Цар Освободител” е един от мащабните проекти, по които предстои да работим. Това включва реконструкцията на пътната артерия от бул. “Левски” до пътния възел на летището и изхода към магистралата, като алтернативен варианта към изхода на града”, обясни Портних.

Той допълни, че трасето е било заложено в Общия устройствен план, но е било допуснато застрояване на определени участъци. Това налага (както при изграждането на бул. “Васил Левски”) необходимостта от отчуждителни процедури и по тази причина не могат да бъдат посочени точни срокове за изпълнението на проекта, уточни градоначалникът.

 
<
Budnavarna