Начало » Девня » СВИЛЕН ШИТОВ: НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ 2020-а ЩЕ Е ПО-УСПЕШНА ЗА ДЕВНЯ И ОТ ПРЕДХОДНАТА ГОДИНА

СВИЛЕН ШИТОВ: НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ 2020-а ЩЕ Е ПО-УСПЕШНА ЗА ДЕВНЯ И ОТ ПРЕДХОДНАТА ГОДИНА

1 200 000 лева са заложени в капиталовата програма на Община Девня тази година за рехабилитация на уличната мрежа, тоест полагане на изцяло нов асфалт. Това заяви в предаването “Европейска Варна” на ТВ “Черно море” кметът на Девня Свилен Шитов. През 2020-а предстои и изграждане на модерен градски парк в кв. “Повеляново”, допълни той.

“Предстои едно инвестиционно намерение да се финализира, аз лично съм съдействал да се закупи терен, повече от 200 дка, за да се изгради нова индустриална зона”, разкри Шитов. Той подчерта, че не Община Девня, а РИОСВ-Варна е органът, който трябва да каже дали промишлеността оказва вредно въздействие върху населението.

Тази година разделното сметосъбиране ще се въведе на територията на цялата община, след като експериментът ни в село Падина се оказа успешен, посочи кметът. На всяко едно домакинство ежеседмично ще се раздават торби за рециклируеми отпадъци, които общината ще предава на завода в Езерово, с който има подписан договор. Последното ще спести и разходи, и депонирането на отпадъци.

Проектобюджетът, който сме заложили за 2020 година и предстои да бъде обсъден и гласуван на заседание на Общинския съвет, е от порядъка на 12,5 – 13 млн. лева, от които 8 милиона са собствени средства. Това ни дава възможност да правим допълнителни капиталови вложения за сметка на общината. Имаме подписани договори за европейско финансиране, които тепърва ще бъдат реализирани, добави кметът.

В Девня ще се реализират още много проекти и се надявам, че и тази година ще бъде успешна, дори по-успешна от предходната, оптимист е Свилен Шитов.

източник: Черно море

 
banner
banner
Budnavarna