Начало » Общност » НАП затваря Хепи и още десетки заведения

НАП затваря Хепи и още десетки заведения

Редица известни варненски ресторанти, снек барове, кафенета, пекарни и сладкарници попаднаха в списъка с търговски обекти, подлежащи на запечатване от Националната агенция на приходите. Това показа справка в сайта на институцията.

Сред заведенията, които могат да затворят врати за известно време са ресторанти „Къщата“, „Госип бар – Формула“, „Халбата“, „Хепи“ на Ян Палах, снек бар „Мартини“, „Китайската стена“, „Ола“, „Сардиния“, „Госип“, бистро „Мръвката“ в ж.к. „Възраждане“, пекарна „Чочо“, „Голямата баница“, кафе-бар „Дилайт“, „Еделвайс“, „Дорадо“, „Мондо“, сладкарница „Синчец“, „Кейк шопс“, дискотека „Опиум“ и др.

В черния списък на НАП фигурират още увеселителният парк в Морската градина срещу зоологическата градина, плувният басейн в Дом „Младост“, рибен магазин на Кооперативния пазар, плод-зеленчук на пазар „Чаталджа“, месарски магазин на ул. „Хан Кубрат“ 34, склад за строителни материали на ул. „Девня“ 1, магазини за дрехи, обувки, цветя, салони за красота и др.

Основните причини за запечатване на обект от НАП са заради неиздаване на касов бон или липса на касов апарат. Обикновено срокът е до 30 дни, но не винаги се стига до ефективно затваряне, тъй като заповедите се обжалват и се стига до съдебни решения.

източник: Морето.нет

 
banner
banner
Budnavarna