Начало » Общност » Градски транспорт Варна: медии изнасят фалшива информация

Градски транспорт Варна: медии изнасят фалшива информация

„Градски транспорт Варна“ ЕАД  излезе с опровержение на фалшиви новини, които излязаха днес в някой новинарски сайтове.

Ето какво гласи то:

 

Считаме, че с некоректно изнесените данни в някои електронни медии се правят опити за създаване на обществено напрежение, което е недопустимо.

Недопустимо е и това да се прави точно в периода, когато текат преговори със синдикалните организации за подписване на нов колективен трудов договор, в който се предвижда 10% увеличение на заплатите на работниците и служителите в дружеството.

Най-общо казано задълженията на „Градски транспорт Варна“ ЕАД  в момента възлизат на 6 млн.лева от които:

– 3 млн.лева към НАП – които представляват публични задължения за последните три месеца;

– 2,5 млн.лева към доставчик на гориво – които представляват задължения за доставки през  последните 3 месеца.

– 500 хил.лева към доставчици.на резервни части и услуги – задължения за доставки през последните 5 месеца.

През тази седмица дружеството ще получи от Община Варна 2,3 млн. лева, с които ще бъдат погасени част от просрочените задължения и общият им размер ще намалее до 3,7 млн.лева.

Изнесените в различни медии информации не отговарят на истината. Не е налице никаква опасност „Градски транспорт“ ЕАД да преустанови дейността си или да фалира. Ежегодно в този период от годината има такова натрупване на задължения, предвид факта, че тече процедура по приемане на държавния и общинския бюджети като през това време дружеството не получава субсидии и компенсации, във връзка със социалната функция, която изпълнява. Средствата се получават през месец март и се използват за погасяване на натрупаните задължения.

 
<
Budnavarna