Начало » Общност » 5-годишния Петьо има нужда от помощ, за да се справи със своето заболяване

5-годишния Петьо има нужда от помощ, за да се справи със своето заболяване

5-годишният Петьо от Долни Чифлик е с диагноза атипичен аутизъм, поставена когато е едва на 1 година и три месеца.

Лечението е възможно, но отнема време и е финансово непостижимо за семейството.

“Петьо е моят 5-годишен син. На 1 година и 3 месеца, при посещение на детски невролог и направено ЕЕГ, му бе поставена диагноза. Оттогава до настоящия момент сме провели множество терапии Томатис, иглотерапии, остеопатия и диета GAPS, но с почти никакъв резултат. На 2-годишна възраст започнахме терапии с психолог в Карин дом – град Варна в продължение на една година, но бяхме принудени да прекъснем поради липса на средства”, споделя майка му.

Целта на кампанията е да се намерят средства за болничния престой, психотерапия, логопед, арт терапия и барокамера.

Лечение на болестта, но то е трайно и продължително. Състои се във всекидневни терапии с психолог, логопед, електростимулация и звукостимулация, лечение с барокамера и не на последно място присаждане на стволови клетки – манипулация, която се извършва в чужбина.

“Направихме запитване в център за клетъчна терапия в Киев за присаждане на стволови клетки, откъдето имаме оферта с 90% гаранция за постигане на резултата, за който се борим. Цената на една вливка е 10 000 евро, а след първото вливане ще кажат колко още ще трябва да бъдат направени. Освен това терапиите, които прилагаме, ежемесечно възлизат на приблизително 3000 лева”, призовават близките на Петьо.

Но всичко това е финансово непосилно за тяхното семейство.

Затова те се обръщат с молба за помощ към всеки, който може.

Повече информация ще намерите тук.

 

 
<
Петя Митева