Начало » Общност » Съсед за ужаса с взривения апартамент във Варна: Виках за помощ, не можех да спася семейството си

Съсед за ужаса с взривения апартамент във Варна: Виках за помощ, не можех да спася семейството си

Засега съм добре, семейството ми е още в болница, днес ги изписват. Беше шок, удар за всички ни в блока. Пълна трагедия. Това каза Иван Иванов, съсед на бившия полицай Веселин Димитров, издирван за мощния взрив, избухнал рано сутринта в понеделник в апартамент във варненския район „Владиславово“, цитиран от Нова телевизия. Експлозията взе две жертви, а над 10 души бяха ранени.

Събудихме се в 3.40 часа от силен взрив. Погледнах през прозореца – видях как се извисяват пламъци. Нямаше как да спася семейството си от ада, бяхме в капан – отвсякъде бяхме обградени от пушеци. Помня единствено, че им дадох мокри кърпи за лицата, за да не дишат пушека. Виках за помощ. В апартамента беше и 4-годишното ми дете. Бях толкова стресиран от случилото си, че не помня кога ни изведоха пожарникарите, разказа младият мъж.

„Единственото, което помня е да дам на семейството си мокри кърпи. Единствено отварях малко прозореца.  Притесних се много за детето, то е на 4 години.“, споделя още той.

На семейството му е и оцелялото куче, намерено сред руините. „Имахме по-малко куче, жена ми го изведе на ръцев, питах за Рекс, два пъти. Бях го отписал. Мислех, че е мъртвец“, разказва още той. Той уточни, че в момента са се настанили при родителите му, но не могат да останат там за дълго.

Директорът на дирекция „Социални дейности“ в Община Варна Таня Василева съобщи, че след взрива в общински жилища са настанени 13 човека. Тя уточни, че пострадалите могат да се обърнат за помощ към кмета на район „Владиславово“.

Източник: Нова Тв

 
<
Петя Митева