Начало » Култура » Безплатен концерт днес във Варна среща децата с любимите им герои

Безплатен концерт днес във Варна среща децата с любимите им герои

Любими фантастични герои оживяват с музика и танц в безплатен концерт „Фантастични герои в музиката“, напомня BudnaVarna.bg.

Талантливите деца от НУИ „Добри Христов“ и Госпожа Виола откриват сезона за най-младата публика с концерта в 11 часа, зала 1 на Фестивален и конгресен център – част от „Варненско лято за деца“, съпътстваща програма на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ 2019.

Госпожа Виола ще разкаже на малките и големи зрители как музиката „рисува“ героите от техните любими приказки. На сцената ще оживеят принцеси, дракони, малки лъвчета и могъщи царе с помощта на симфоничен оркестър, солисти и балет от Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ във Варна.

Младите музиканти от Младежкия симфоничен оркестър Варна с диригент маестро Страцимир Павлов също ще вземат участие, както и малките солисти от Националното училище по изкуствата „Добри Христов“. Хореографите вече усилено репетират новите танци, сътворени специално за този спектакъл, които са заредени с красотата на класиката и емоцията на приказките. По традиция в концерта ще се включат и цигуларите от ансамбъл „Виолино“.

Ще прозвучат обичани теми от балета „Спящата красавица“ на Чайковски, от операта „Руслан и Людмила“ на Глинка, от „Пещерата на Горския цар“ на Григ, от актуалните анимации „Цар Лъв“ и „Маугли“.

 
<
Budnavarna