Начало » Общност » До 10 км/ч. с превозни средства в Морската градина във Варна

До 10 км/ч. с превозни средства в Морската градина във Варна

Да бъде въведена максимална скорост от 10 км/ч. за превозни средства в местността „Салтанат“ в Морската градина във Варна. Това реши на свое заседание Експертният съвет по устройство на територията на Община Варна след разглеждане на Актуализация на Генералния план за организация на движението.

Препоръката вероятно ще важи не само за автомобили, но и за велосипеди и тротинетки.

Сред другите промени, които трябва да бъдат направени в Генералния план са – да се покаже най-близката възможност за паркиране от към входа на Делфинариума; актуализация на кадастралната основа – нанасяне на действащите устройствени планове; прилагане на легенда, дата и решение на Общински съвет-Варна и нанасяне на граница на разработката.

До актуализация на Генералния план се стигна след трагичния инцидент през юни, в който 5-годишно момиченце беше прегазено на частен паркинг в Морската градина от румънски шофьор. След няколко Комисии по безопасност на движението в града, беше решено да бъде създаден подходящ часови диапазон за зареждане на обектите в местността „Салтанат“, както и поставяне на забранителни пътни знаци.

Право на достъп с автомобили ще имат още собствениците на имоти в местността и институциите в района – Карин дом, Логопедичната детска градина и Дневният център за пълнолетни лица с увреждания „Ривиера“ и др.

След окончателната актуализация предстои Планът да бъде одобрен със заповед от кмета на Община Варна.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева