Начало » Общност » Обучителна система може да превърне децата в гении (видео)

Обучителна система може да превърне децата в гении (видео)

Няма как да не се учудите като видите  деца на 6години да извършват сложни математически операции почти наум.

Техниката се казва ментална аритметика.

Какво е ментална аритметика ?

Същността на подхода е в развиването на умения за изключително бързо и лесно смятане наум. За тази цел се работи със специалното сметало Абакус, познато от древността и използвано в обучението в източните страни и до днес.

Техниката „Ментална аритметика” е част от методиките на SmartyKids, които включват най-добрите световни практики на преподаване в тази област. Процесът на обучение  е толкова увлекателен, че детето напълно се отдава на играта. Професионалистите от SmartyKids  проследяват развитиетона цялостната психическа дейност при децата, като за всеки малчуган се съставя индивидуален план на обучение.

Доказателство за ефективността на обучението е състоялата се тази година първа SmartyKids олимпиадата по ментална аритметика, в която участваха  над 300 деца от цяла България.

Какво е SmartyЧетене ?

Много първокласници имат проблеми с четенето. Бавното и неуверено усвояване на информацията забавя развитието на детето и на интереса му към обучението. Едно дете винаги предпочита това, което му се удава лесно и ако не му се помогне да заобича четенето в началото, то ще го изостави бързо.

Техниката SmartyЧетене насърчава малчуганите да се учат на бързо четене с разбиране и да развиват страстта си към четенето на книги.

Какво е мнемо техника ?

Това е невероятно изкуство и техника за запаметяване. Мнемотехниката обхваща съвкупност от похвати за облекчено запомняне на голям обем информация чрез изкуствени асоциации т.нар. СУПЕР ПАМЕТ.

Упражненията са подредени по специален начин, така,че да се запази за дълго желанието за учене. Задачите се сменят постоянно, като детето се занимава с различни упражнения.По този начин се подържа динамиката и се тренира превключване на вниманието.

Обучението на децата е свързано и с интерактивни занимания и подвижни игри. В игрите малките се запознават с героя Смарти. В първото ниво Смарти отива на космическа мисия за да спаси причудливите си приятели от надвиснала опасност. Чрез играта „Околосветско пътешествие“ децата  се запознават  с бита и традициите на различни народи, научават за много културни и географски забележителности, като по този начин придобиват нови възприятия за света.

Повече за методиките SmartyKids – от това видео:

 
banner
banner
Петя Митева