Начало » Общност » Потъна уникална атракция на Морска гара, от която падна и се удави белгийски турист

Потъна уникална атракция на Морска гара, от която падна и се удави белгийски турист

Корабчето „Санта Марина“, което беше уникална атракция на Морска гара във Варна, е потънало вчера сутринта.

По непотвърдена информация причина за потъването на плавателният съд е повреда в една от помпите, изтласкващи водата.

Дървеното „корито“, на което са снимани кадри за филма „Конан Варварина“, било използвано предимно като романтично място за нощувки и партита.

Именно там намери смъртта си 22-годишният белгийски турист, който падна зад борда след разходка по перилата на корабчето. Според записи на видеокамерите на плавателният съд младежът е празнувал заедно с приятели и всички са били под въздействието на алкохол и наркотици. Младежът решил да се поразходи по перилата към носа на кораба, но паднал, ударил главата си в бетона на кея, а от там паднал и във водата в безсъзнание. Едва след около десетина минути хора от групата установили липсата му и започнали да го търсят, а по-късно подали и сигнал в полицията. Припомняме, че туристът беше намерен удавен на следващия ден, а според аутопсията причина за смъртта му е вода в белите дробове.

Запознати със случая коментираха, че по това време нито една камера на Морска гара не е работела, а видеозаписите са предоставени на разследващите от фирмата, стопанисваща „Санта Марина“. Два дни по-късно е било възстановено видеонаблюдението в зоната.

На борда на „Санта Марина“ при потъването й не е имало хора, няма пострадали при инцидента, увериха работещи на Морска гара. Вчера са положени неимоверни усилия за изваждането на плавателния съд.

Свидетели на акцията коментираха за медията ни, че подобна атракция би трябвало да е експонирана и да е истинска сензация за туристите, предвид факта, че голяма част от инвентара от хитовата продукция „Конан Варварина“, е била на „Санта Марина“. Не е ясно дали след изваждането на кораба той ще бъде възстановен и отново използван за туристически цели.

 
banner
banner
Петя Митева