Начало » Общност » Правят паркинг под Спортна зала във Варна за 350 коли

Правят паркинг под Спортна зала във Варна за 350 коли

Към Двореца на културата и спорта ще бъде изграден паркинг с капацитет за 350 автомобила. Той ще е на 3 нива, като две от тях ще са под земята. Това става ясно от инвестиционното предложение, което е качено и в сайта на Двореца.

Паркингът ще бъде изграден в източната част на комплекса, откъм Военноморското училище. Подходът към съоръжението за паркиране ще е на ул.”Васил Друмев”, уточни за изпълнителният директор на Двореца Минко Христов.

Местата в новия паркинг няма да са напълно достатъчни, за да покрият нуждите на комплекса, но ще са 5 пъти повече от сега действащия от другата страна на комплекса паркинг, отбеляза Христов.

Предварителните технически показатели показват, че застроената площ на новия паркинг ще 3 900 м². Разгъната застроена площ ще 13 200 м², от които 9 300 ще са подземна площ

Търси се вариант за изграждане на топла връзка между паркинга и Зала Конгресна на ниво -1. От паркинга ще бъде осигурен бърз достъп и до Морската градина.

В момента се съгласува визата за проектиране. Предстои и оценка на въздействието върху околната среда, като през това време ще се подготвя идейния проект. Според Минко Христов, паркингът може да бъде изграден за 7-8 месеца.

Шефът на Спортна зала разкри още, че се търсят варианти за проекта да бъде осигурено европейско финансиране. Ако това не се случи, може да се стигне до теглене на заем.

Източник: Дарик Радио

 
<
Петя Митева