Начало » Общност » Гимнастичка от Варна грабна короната на Малка Мис България 2019

Гимнастичка от Варна грабна короната на Малка Мис България 2019

Над 60 деца от всички краища на България се събраха  от 9-ти до 13-ти септември в Златни пясъци за 17-ото издание на Националния конкурс Малка Мис и Мистър, Мис и Мистър Тийн България 2019, научи BudnaVarna.bg.

Изявиха се деца от 4 до 17 години. Те пристигнаха от цялата страна след проведени регионални конкурси и кастинги и се представиха в 4 тура: спортно облекло, народна носия, официално облекло и гръг на талантите“New Stars“.

Представителката от Варна – Симона Иванова на 12 години, безапелационно спечели сърцата на публиката и журито със своята изящност и грация, като събра максимум точки от 4-те проведени кръга и се окичи с короната на „Малка Мис България“, като беше избрана и за лице на „Hilife“.

Симона е състезателка по художествена гимнастика в отбора на „Чар-ДКС“ Варна с треньор Дарина Кирякова. Главен треньор на клуба и международен съдия е Филипа Филипова. За първи път малката гимнастичка стъпва на килима едва на четири годинки и от тогава залата е нейния втори дом. Възпитаничка е на Спортно училище „Георги Бенковски“ и се справя отлично не само на килима, но и с уроците. Варненската грация има завоювани редица престижни награди от републикански и международни турнири, както и Grand Рrix в Международния фестивал на изкуствата „Le stell di Garda“ в Италия. Мечтае един ден да бъде част от златните момичета на България. Интересува се от мода и в свободното си време обича да рисува.

Организатор и лицензиант на конкурса е Агенция „Интерсаунд“. Той се проведе в супер луксозния хотел „Аргищ Партез“ – Златни пясъци.

 
<
Петя Митева