Начало » Интересно » Кой спи повече – мъжете или жените?

Кой спи повече – мъжете или жените?

Жените заспиват по-бързо от мъжете, а общата продължителност на съня им е по-голяма, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено в четири европейски страни.

 

Изследването е обхванало над 900 души от Италия, Франция, Великобритания и Германия, чиито сънни практики били наблюдавани в продължение на шест месеца със сензори EarlySense.

Резултатите от проучването са показали, че жените и в четирите страни заспиват по-бързо от мъжете – средно за 17 минути, докато на представителите на силния пол са им необходими 19 минути.

Дамите също така спят по-дълго от своите съпрузи или партньори – средно по шест часа и 49 минути или с 19 минути повече от мъжете. Представителите и на четирите нации, както и на двата пола обаче не си набавят препоръчителното количество здравословен сън, което според експертите е осем часа.

 

Анализ на седем показателя, сред които време за заспиване, обща продължителност на съня, фаза на дълбок сън, е показал, че на най-качествен сън се радват италианците. Следват ги британците и германците. Най-зле спят французите.

„Нощта е най-доброто време за наблюдение на здравето, тъй като дава основна представа за състоянието на индивида и колебанията в него лесно могат да бъдат доловени. А качественият нощен сън е „стълбът“ на доброто здраве“, обясняват авторите на проучването.

Източник: БТА

 
<
Budnavarna