Начало » Общност » Варненка търси хората, спасили нея и братчето ѝ от пожар

Варненка търси хората, спасили нея и братчето ѝ от пожар

Момиче от Варна се опитва да открие хората, спасили нея и малкия ѝ брат от пожар в къщата им, предупреждавайки я, че гори.

Калина Христова отправи своя апел във Facebook, надявайки се, че по този начин ще успее да намери мъжа и момчето, които в четвъртък са видели пламъците в района на стадион “Спартак” (ул. “Кирил Шиваров”) и са звъннали на звънеца на дома им.

“Те двамата спасиха къщата ни от изключително голям пожар. Запали се на тавана и от там е започнал да гори и покривът”, разказа Калина за “Нова Варна”.

Причината за пожара е била късо съединение, а щетите са щели да бъдат много по-големи, ако не е била своевременната намеса на мъжа и момчето.

Според нея огънят е щял да се разпространи към долните етажи на къщата, ако те не са били минали случайно в този момент и звъннали.

“Просто искаме да им се отблагодарим, че ни спасиха живота”, казва Калина, отправяйки благодарност и към пожарникарите за бързата им реакция.

Калина и семейството ѝ се надяват спасителите да бъдат открити чрез споделяне на публикацията във Facebook, за да могат да им се отблагодарят.

източник: Нова Варна

 
<
Budnavarna