Начало » Общност » Варненка до всички живи мотористи: Мислите се за безсмъртни, но не сте!

Варненка до всички живи мотористи: Мислите се за безсмъртни, но не сте!

Жена от Варна разказа за поредната опасна ситуация на пътя, предизвикана от неразумнотго каране на мотоциклетист и липсата на каквото и да е съоброзяване с всички останали на пътя.

Стела Иванова описва подробно случката в групата „Виждам те КАТ – Варна“. Предаваме нейният разказ без редакторска намеса. Важно е да се каже, че той се приема доста остро от част от мотоциклетистите в популярната група в социалната мрежа. Ето и самият разказ за случката: 

Обръщам се към всички живи мотористи и съжалявам за всички такива, загубили живота си…Да почиват в мир!
Искам да ви кажа на всички вас, които се мислите за безсмъртни, че не сте такива и най-лошото е , че не мислите не само за себе си, но и за другите на пътя. Казвам всичко това, защото днес и аз щях да стана поредната грешка на пътя, а може би и самия моторист! Излизайки на двупосочен път и завивайки на ляво, спирам на стоп и изчаквам…от ляво ми спират и ми правят път…поглеждам надясно…никой…тръгвам и отгоре ми връхлита мотор и отгоре на всичко и ми свири….И да ми свири и да не ми….аз нищо не можех да направя…освен да спра, но той не можеше….но все пак успя по някакво чудо и заби ръцете си на предния капак и изтласка назад задницата на мотора, което и аз не знам как точно се получи, но слава богу…катастрофата се размина…Цялата треперех и не знаех къде се намирам…единственото, което си помислих е, че не е карал бързо, защото мисля, че точно това спаси сблъсъка…но от друга страна си мисля и следното: Ок, не караш бързо, а мислиш ли като караш? Не може да не видиш цяла колона спрели коли и то не , на светофар, а на двупосочен път и да не включиш, че за да са спрели, значи пускат някой да завие…не е ли логично и ти да спреш и да изчакаш?! Защо си мислят, че не са мотори, а колелета и могат да минават навсякъде?! Да, ама не сте….колелетата се движат бавно и се пазят, а вие с бясна скорост и никой не пазите! И после след абсурдни действия….плачем и оплакваме и кой е виновен? Сигурно другият….а ти си невинен….Дали??!!

илюстрация: pixabay.com

източник: Петел

 
<
Budnavarna