Начало » Спорт » Купуват 2800 пластмасови седалки за стадион „Спартак“

Купуват 2800 пластмасови седалки за стадион „Спартак“

снимка: Будна Варна

До 67 620 лв. без ДДС ще задели Община Варна за закупуването, доставката и монтажа на 2800 броя пластмасови зрителски седалки за новия стадион „Спартак“. Това става ясно от обявена обществена поръчка, научи BudnaVarna.bg.

Седалките с облегалки в синьо и бяло трябва да са изработени от полипропилен и да са с 44 см широчина, 45 см дълбочина и 35,5 см височина. Освен това местата за сядане трябва да притежават УВ стабилност, да са устойчиви на огън, да отделят опасни миризми и да са с трето ниво на здравина съгласно БДС.

Финансирането ще се осъществява от бюджета на Община Варна за 2019 г. от дейност 714 „Спортни бази за спорт за всички“.

Срокът на действие на договора е 12 месеца, считано от датата на подписване, а срокът на изпълнение е до 30 календарни дни. Контролът по изпълнението ще се осъществява от дирекция „Общинска собственост, икономика и стопански дейности“.

След ремонта, стадион „Спартак“ трябва да разполага с ново тревно покритие, трибуна на две нива с над 300 седалки. На първото ниво ще се разполагат съблекални и основни помещения към тях, обслужваща сграда на спортистите, както и конферентна зала/музей, а за второто се предвиждат помещения за тв камери и тв коментатори с гледка към терена.

За обновяването на стадиона бяха дадени 1.4 млн. лв. от държавата и над половин милион от Общината.

 
<
Budnavarna