Начало » Общност » Пострадалият мъж при пожар във Варна е фотографът, заплашвал Бойко Борисов

Пострадалият мъж при пожар във Варна е фотографът, заплашвал Бойко Борисов

Пострадалият варненец при пожар заради газова бутилка е операторът Теодор Николов. Наскоро той беше арестуван, тъй като във „Фейсбук” отправи заплахи за живота на премиера Бойко Борисов.

Теодор Николов е с над 50 % изгаряния и за живота му има опасност, съобщи него приятел в социалната мрежа. Той отправи апел за кръводаряване, като желащиете могат да го направят в Кръвния център в болница „Св. Анна”.

Инцидентът, при който Николов пострада, е станал тази сутрин. Той е бил транспортиран в болница с изгаряния по лицето и ръцете. Пристигналите в жилището му на улица „Генерал Попов” пожарникари са констатирали, че има изтичане на газ от бутилка с панел, използвана за отопление. Предполага се, че Николов се е опитвал сам да гаси пламъците.

На 26 март фотографът пусна във „Фейсбук” снимка и клип с пушка, която прилича на снайпер. Те бяха придружени с текста: „Бойко, тебе ще те отстрелям безплатно! Мамка ти мръсна, продажна! Българоубиец!”.

Николов беше задържан за денонощие, а Районната прокуратура във Варна образува срещу него досъдебно производство за закана с убийство.

Теодор Николов беше един от активните протестиращи срещу сметките за ток във Варна през 2013 г., като снимаше шествията с камерата си. Той е един от последните варненци, които са видели Пламен Горанов, преди да се самозапали пред общината.

Източник: DarikNews.bg

 
banner
banner
Петя Митева