Начало » Общност » Варненската прокуратура спря трафик на над 1 тон кокаин от Латинска Америка

Варненската прокуратура спря трафик на над 1 тон кокаин от Латинска Америка

Варненската окръжна прокуратура, съвместно с още няколко институции е успяла да предотврати през миналата година трафик на над 1 тон кокаин от Латинска Америка, съобщи пред медии прокурор Виолета Радева.

По думите й пратката е трябвало да тръгне от Перу и Боливия, да премине през Варна и да стигне до Белгия, Холандия и Обединеното кралство. В крайна сметка обаче трафикът е бил спрян още преди да тръгне, а организаторите на канала – двама холандци, бяха задържани във Варна за над 16 тона прекурсори на обща стойност над 225 млн. лв.

„Важното е, че бяха задържани организаторите на този канал, а не „бушони“. Тук бяха използвани български граждани, които или не знаеха за предназначението на този товар, или бяха зависими от наркотици и алкохол“, заяви Радева.

Тя коментира, че процесът срещу холандците се осъществява по общия ред. Те сами поискали 7 години лишаване от свобода, но прокуратурата не се съгласила на това споразумение. Според Радева за това престъпление трябва да бъде дадено наказание от поне 10 години лишаване от свобода.

Източник: moreto.net

 
banner
banner
Петя Митева