Начало » Спорт » Поредна купа за МФК Тича

Поредна купа за МФК Тича

Малките таланти на школата се върнаха с купа от Националния турнир „Футболни звезди на България“, провел се в Бургас, научи BudnaVarna.bg.

В надпреварата Тича участва с наборите 2009 г. и 2010 г.
Родените 2009 г. завоюваха напълно заслужено 3-то място, след победа с 1:0 в малкия финал срещу отбора на Бургас спорт, като съвсем малко не им достигна да играят в големия финал след като отстъпиха в много здрав двубой с 1:0 на домакините от ДФК Звездичка. Преди това младите възпитаници записаха 2 победи в групата с 2:0 над Нефтохимик Бургас и Дунав Русе, както и една загуба от шампиона на турнира Звезденбуг Бургас.

Кристиян Гърдев спечели индивидуалния приз за най-добър вратар в турнира след блестящи изяви под рамките на вратата.

Родените 2010г. завършиха на 5-то място като в течение на турнира спечелиха с 9:0 срещу Звездичка, със 7:2 срещу Звезденбург, равенство 0:0 срещу отбора на Бургас спорт и 1:1 с шампиона на турнира ФК Добруджа, както и загубиха с 3:4 от отбора на Атлетик Несебър, като до последната третина на мача нашите таланти водеха с 3:1, но позволиха изненадващ обрат и това им попречи за по-горно класиране. Пол Дочев спечели индивидуална награда за най-добър нападател.

Така след силното представяне на родна и международната сцена, създателите на школата Марти Иванов и Ивайло Станчев, както и Деян Такиев, който отскоро работи като треньор във Варненската академия имат доста поводи за гордост и гледат уверено напред с ентусиазъм за нови още по-добри резултати.

 

 
<
Петя Митева