Начало » Общност » Близо 20 тона дрехи събраха във варненските контейнери на БЧК

Близо 20 тона дрехи събраха във варненските контейнери на БЧК

Близо 20 тона са събраните до момента дрехи в 12-те специални контейенери на БЧК във Варна, съобщават от организацията.

Съдовете за текстил бяха поставени в различни точки на града в началото на януари. Още тогава само за три дни бяха събрани половин тон дрехи.

По два контейнера има пред Метро и Мол Варна. По един е разположена на Колхозен пазар, Син пазар и Чаталджа. Съдове за даряване на дрехи има още пред ЦБА в „Асапрухово“ и във „Владиславово“, а също и на ул. „Подвис“ пред „Била“, както и пред магазин от същата верига в „Аспарухово“, до Морската гимназия.

Този начин на ефективно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти, дарени от граждани, вече се реализира успешно в Пловдив и София. От дни контейнерите са факт и в морската столица. Те ще позволят активното участие на града в националната кампания, която популяризира този начин за ефективно събиране.

За обработването на дрехите се грижи фирма с дългогодишен опит в тази сфера. Контейнерите дават възможност на всеки, който желае да дари стари, но годни за употреба дрехи, да го направи по всяко време и по удобен начин.

Изискването към хората, които са решили да предоставят за нуждаещи се свои дрехи и аксесоари, е да бъдат годни за употреба и да бъдат опаковани в плик. Периодично текстилът се събира и извозва до фабрика, където се сортира. Там се преценява кои дрехи са за преработка и кои могат да послужат за повторно използване, така че да бъдат включени в резерва на БЧК за кризисни ситуации. Част от дрехите ще бъдат изпращани и за нуждаещи се в страни в Африка. Близкия изток и др. По план негодният текстил се рециклира, така че да послужи за топлоизолации, тапицерии и др.

Адреси на поставените контейнери:

Метро Кеш енд Кери ул. „Атанас Москов“ 2

Мол Варна бул. „Вл. Варненчик“ 186

CBA Варна Аспарухово ул. „Народни будители“2

CBA Варна Владиславово ул. „Ниш“

Билла Варна Левски ул. „Подвис“ 25

Билла Варна Аспарухово ул. „Народни будители“ 6

Пазар Колхозен ул. „Др Пискюлиев“ 6

Пазар Чаталджа Варна Център бул. „Чаталджа“ 35

Източник: moreto.net

 
banner
banner
Петя Митева