Начало » Общност » От днес затварят част от улиците в центъра на Варна заради ремонт

От днес затварят част от улиците в центъра на Варна заради ремонт

снимка: Будна Варна

Във връзка със строително-ремонтни дейности, стартиращи на 21-ви януари, (понеделник), ще бъде затворена за движение ул. „Цар Симеон I“ – в участъка между ул. „София“ и ул. „Габрово“ и между ул. „Цариброд“ и ул. „Дебър“, научи BudnaVarna.bg.

Затворена за движение ще бъде и ул. „Михаил Колони“ – в участъка между кръговото кръстовище на площад „Екзарх Йосиф“ и бул. „Княз Борис I“ – пространството пред СУ „Св. Климент Охридски“.

Движението ще се осъществява по обходни маршрути, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

Ремонтните работи се извършват по проекти „Благоустрояване на междублокови пространства в подзона район „Одесос” 2, включващ естетизация и модернизация на ул. „Цар Симеон I”, и „Благоустрояване на междублокови пространства в подзона район „Одесос” 2″, включващ естетизация и модернизация на ул. „Михаил Колони”.

Двата проекта се изпълняват по Оперативна програма „Региони в растеж“ и включват изграждане на велоалеи, благоустрояване на пространството, заключено между ул. „Козлодуй”, ул. „Цар Симеон I”, ул. „Цариброд” и ул. „Л. Заменхов”, както и благоустрояване на площад „Екзарх Йосиф”.

 
banner
banner
Budnavarna