Начало » Спорт » Новият шеф на “Спартак” Варна обяви кога ще е готов стадионът

Новият шеф на “Спартак” Варна обяви кога ще е готов стадионът

Новият председател на Управителния съвет на Спартак (Варна) Борислав Георгиев обяви какво ще предприеме, за да развива клуба в правилната посока.
Бобъра разкри също защо се бави ремонтът на стадион “Спартак” и какви нови функции ще изпълнява досегашният спортно-технически директор Мартин Зафиров, пише sportal.
“Времето сега е студено и не позволява строително-ремонтните дейности да се извършват в пълен обем. Най-вероятно стадионът няма да е готов до началото на март, каквито бяха очакванията и както ни се искаше. При всички случаи обаче ще е готов по-късно напролет”, разкри Бобъра.
Относно треньорския щаб:
“Твърдо стоим зад Енгибар Енгибаров и той се ползва с нашата подкрепа и доверие. Ще направим всичко възможно да му осигурим напролет пълноценни условия за футбол – добра вътрешна организация и финансиране за третия ешелон. Надявам се да се случи.” Той коментира и селекцията на отбора: “По настояване на треньора ще бъдат привлечени по-качествени футболисти, с опит в професионалния футбол. Очакваме те да вдигнат нивото на отбора.”
По въпроса с издръжката на клуба:
“Неприятно е, че в момента се самоиздържаме. Това е трудно, тъй като сме наясно, че във Втора лига разходите скачат с пъти и ни трябва сериозен бюджет. Водим преговори за генерален спонсор, за инвеститор, рекламодатели или помощни спонсори. На този етап няма нищо конкректно, но аз смятам, че след като влезем във Втора лига и стадионът ни бъде обновен, интересът към нас ще по-голям и “Спартак” ще е примамлив и атрактивен за бизнеса. Убеден съм, че тепърва ще се случват хубавите неща в клуба.”

 
<
Budnavarna