Начало » Общност » „Бърза помощ“ подготви линейките за зимата

„Бърза помощ“ подготви линейките за зимата

Снимка: Будна Варна

Линейките на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) във Варна са подготвени вече за зимата. Ремонтите на авариралите автомобили са приключили, осигурени са зимни гуми, резервни части, ниско замръзваща течност и други. Разполагаме с 36 линейки, от които 4 са с висока проходимост, каза директорът на ЦСМП – Варна, д-р Мая Рашева. Варненска област се обслужва от общо 22 медицински екипа.

Знаете, че нашите коли не спират да се движат през цялата година, независимо от атмосферните условия. Важно е обаче и пътищата да са почистени. Надяваме се и предстоящата зима да не е толкова тежка, каза още д-р Рашева.

ЦСМП – Варна, очаква с нетърпение новите линейки. Първите 280 реанимобила от общо 400 за страната ще пристигнат до 2 месеца, съобщиха от Министерството на здравеопазването. От тях 185 са конструирани и оборудвани за превоз, мониторинг и първоначално лечение на пациенти, а другите 95 са за интензивно лечение. Всички те трябва да бъдат снабдени с медицинско оборудване и медицинска апаратура. Гаранционният срок на всяка от оборудваните линейки, както и на медицинската апаратура и оборудване, е 5 години.

Все още не знаем колко нови коли ще дойдат за област Варна, надяваме се броят им да е съобразен с потока от туристи в морския ни град, каза още д-р Рашева.

Източник: chernomore.bg

 
banner
banner
Петя Митева