Начало » Общност » Честит празник на район „Одесос“

Честит празник на район „Одесос“

Днес за седми път район „Одесос“, ще отбележи своят празник. Датата 23 октомври е записана с главни букви и запазена за третия по население район на град Варна.

 

Празничната програма ще започне от 11 ч. с връчване на грамоти на ученици от ОУ „П.Р.Славейков“ за тяхното отлично представяне в конкурса „Графика 2018“ на тема „Свобода“, организиран от Община Високо Мито (Чешка Република).

От 15:00 до 16:30 ч. Администрацията на район „Одесос“ ще отвори врати за граждани, желаещи да се запознаят с дейността й.

От 17:30 до 18:00 ч. пред Фестивалния и конгресен център ще прозвучат изпълненията на Представителен оркестър на Военно-морски сили на Република България.

От 18:00 ч. до 19:00 ч. във ФКЦ в зала 1, ще има безплатен празничен концерт „Талантите нямат възраст – 7“, с участието на възпитаници на Национално училище по изкуствата ”Добри Христов”, Даниела Димова, Варненска вокална формация „Одесос”, Клуб по танци “Стар Денс”, Арменски танцов състав „Гаяне Марашлиян“ към НЧ „Свети Саркис 2007“, танцов ансамбъл при СУ “Елин Пелин”.

След решение на ОбС във Варна през 2012 г., район „Одесос“ отбелязва своя празник на 23-и октомври. Датата се смята за начало на местното самоуправление във Варна. През 1878 г. в териториалните граници на района са назначени първите български административни и съдебни власти – Временен градски съвет, Окръжен управителен съвет и Окръжен съдебен съвет.

 
banner
banner
Budnavarna