Начало » Общност » Над 1 300 семейства от Варна и Аксаково вече са кандидатствали за отпускане на целева помощ за отопление

Над 1 300 семейства от Варна и Аксаково вече са кандидатствали за отпускане на целева помощ за отопление

Над 1 300 семейства от Варна и Аксаково вече са кандидатствали за отпускане на целева помощ за отопление за новия отоплителен сезон 2018/2019 година. Това каза в интервю Адриана Григорова, директор на Дирекция „Социално подпомагане“ – Варна. Тя припомни, че кандидатстващите за отпускане на целева помощ за отопление лица и семейства подават своите документи в социалните дирекции по настоящ адрес. „Приетите молби-декларации за отпускане на целеви помощи за отопление са 1 323“, каза Адриана Григорова и добави, че приемът продължава до 31 октомври. Тя подчерта, че помощта ще се начислява в пълен размер, а не както е било досега – на два транша.
Чрез целевата помощ за отопление се подпомагат семейства с ниски доходи, като държавата поема част от сметките за отопление, независимо от вида му – твърдо гориво, парно, електроенергия или природен газ. Размерът на пенсиите тази година се коригира с коефициент 1,384. Целевата помощ за отопление се отпуска за период от 5 месеца, като размерът и е 365.10 лева за целия отоплителен период. През последната година целева помощ за отопление е отпусната на 3 380 лица и семейства във Варна и Аксаково.

източник: Фокус

 
<
Budnavarna