Начало » Общност » Водолаз е леко пострадал по време на издирването на двете изчезнали в морето деца

Водолаз е леко пострадал по време на издирването на двете изчезнали в морето деца

Двама водолази на Районната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението – Любомир Димитров и Красимир Костов, с риск за живота си са влезли в морето от страната на тетраподите около 18 часа при вълнение 3 – 4 бала на прибоя по време на спасителната акция за откриването на двете деца, погълнати от вълна на Морска гара във Варна вчера, научи BudnaVarna.bg.

Излезли са от морето едва при здрачаване, след като губят контрол помежду си по време на осигуряването на робата им под водата.

Водолазът Димитров е бил блъснат от вълна в тетраподите и е пострадал леко.

Засега слуховете за намерено второ тяло не се потвърждават. Ще ви държа в течение, щом това стане факт.

Районната прокуратура във Варна образува досъдебно производство по повод инцидента с изчезналите в морето две деца на варненския вълнолом.

Производството се води за установяване причините и обстоятелствата, при които е настъпил инцидентът и е последвала смъртта на момчетата.

Изпълняващият функциите районен прокурор на Районната прокуратура във Варна Красимир Конов заедно с дежурния прокурор и дежурен следовател са извършили незабавно оглед на местопроизшествието. Разпитани са свидетели на трагедията, на която очевидци са станали много варненци, дошли за концерта за Деня на Варна. Трагедията отмени всички празнични прояви на община Варна в празничната вечер.

Продължава операцията по издирването на второто момче. Всички действия по разследването се ръководят на място от и.ф. районния прокурор Красимир Конов.

 
<
Budnavarna