Начало » Общност » От Варна тръгва мода за ретро коктейли тази година

От Варна тръгва мода за ретро коктейли тази година

Коктейли в стил ретро като „Маргарита“ и „Манхатън“ отново ще бъдат хит това лято, убеден е шефът на родната асоциация на барманите Пенчо Пенчев.

Той е на мнение, че се завръщат и карибски коктейли, които комбинират ром и всякакви възможни сиропи и ликьори. Сервират се в керамични чаши. Пенчев твърди, че барманите са готови да забъркат напитки с джин, овкусени с най-невероятни екзотични подправки.

За любителите на водка също има нещо модерно за това лято – „Московското муле“, което си остава популярно. Формулата му е фреш от лайм, джинджифилова лимонада и водка.

Във Варна се провежда и 28-ото първенство на страната за бармани. В него сили мерят над 35 майстори на питиетата. Има практична и теоретична част, която е с 50 въпроса. За два дни участниците освен умения (правене на кафе, на коктейли и сипване на бира) трябва да покажат и знания.

В категориите „Класика“ и „Флеър“ има награди – участие на мондиал за бармани в Талин. Първенецът от надпреварата „Млад барман“ отива във Франция, за да се състезава с 30-те най-добри на планетата.

Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ кани днес от 8,30 ч. в Юнашкия салон на състезанието с участието на 18 училища от цялата страна.

 
banner
banner
Budnavarna