Начало » Общност » Млади химици посетиха „Солвей Соди“

Млади химици посетиха „Солвей Соди“

На 17 март 2018 г. „Солвей Соди“ бе посетен от 120 млади химици и техните ръководители, участници в 50-та Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда, чийто домакин е ЧСУ „Юрий Гагарин“ в Камчия.

Групата води Венцеслава Генова, директор на Регионално управление на образованието – Варна. В нея бяха включени ученици от цялата страна – София град и област, Пловдив, Варна, Кърджали, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Плевен, Смолян, Стара Загора, Видин, Враца, Ямбол, Благоевград, Сандански и други.

Ученици от 7 до 12 клас с изявени заложби и таланти в областта на химията имаха уникалната възможност да разгледат най-големия завод в Европа за производство на синтетична калцинирана сода. Те останаха впечатлени от мащабите на содовото производство и от професионализма на хората, работещи в завода.

Юра Драганова, директор „Човешки ресурси“, представи на учениците и техните ръководители Група „Солвей“ и девненския содов завод, както и визията за бъдещото им устойчиво развитие.

„Радваме се да посрещнем при нас толкова много млади хора, желаещи да се развиват в сферата на химията. И както се видя в направената презентацията, химията е навсякъде около нас. Ние сме горди да бъдем част от „Солвей“ и устойчивата химия, насочена към подобряване живота на обикновените хора по света. Ще сме още по-горди и щастливи, ако повече млади хора като вас, стават част от Група „Солвей“ – както в България, така и по света“, каза тя.

 
<
Budnavarna