Начало » Култура » София Филм Фест с две страхотни музикални събития за своите почитатели във Варна

София Филм Фест с две страхотни музикални събития за своите почитатели във Варна

От 16-ти до 23-ти март 2018г., в залите на Фестивален и конгресен център ще се проведе деветото издание на София Филм Фест във Варна. В рамките на десет дни фестивалът ще предложи на своите верни фенове 18 от най-новите световно признати ленти на голям екран.

Освен на класно кино, феновете на София Филм Фест във Варна ще могат да се насладят и на качествена музика от българска сцена с два концерта на 16-ти и 17-ти март.

В деня на откриването на фестивала – 16-ти март, след прожекцията на първия филм „Квадратът“ от 19ч. в Зала1, групата Low End Theory ще допълни вечерта с концерт и коктейл в центално фоайе на ФКЦ – Варна.

Музикантите от Low End Theory – Евден Димитров, Волен Милчев и Божидар Василев създават проекта през 2017 година с основната идея да свирят абсолютно импровизационна музика с джаз традиции и съвременен вид, адекватен и за клубната среда. Те смело прелитат между джаз, хаус, хип-хоп и трап бийтове, за да създадат една нова среда, наричана за кратко: електронна музика.

На 17-ти март гостите на фестивала ще могат да прекарат приятни музикални моменти в компанията на музикалната формация Clavexperience с музикантите: Димитър Горчаков – синтезатори, Александър Деянов – Skiller – бийтбокс и Павел Терзийски – глас. Вторият концерт ще се проведе в фоайето на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ от 20:00 часа.

Clavexperience създават авторска музика, като голяма част от нея се ражда на момента. Умелото преминаване през IDM, Trip Hop, Jazz, Reggae, Beats и други стилове, които смесват представя идеите на трима артисти, съумяващи да изравнят пулса си до абсолютен синхрон и по този начин да изпълнят съзнанието на публиката по нов и освежаващ начин.

Деветото издание на София Филм Фест във Варна ще впечатлява с невероятна селекция от най-награждаваните филми и ще допълни радостта от изживяването със също толкова новаторска и специална музика, представена от едни от най-добрите имена на родната ни музикална сцена.

Билетите за всички филми от програмата са в продажба касите на ФКЦ на редовна цена от 8лв, 6лв. за учащи, студенти и хора в неравностойно положение и 5лв. при закупуване на 5 или повече билета.

Пълната програма, както и допълнителна информация на страницата на събитието тук: София филм фест във Варна

 
<
Budnavarna