Начало » Общност » 385 деца от НУ „В. Левски“ ще бъдат преместени заради ремонт

385 деца от НУ „В. Левски“ ще бъдат преместени заради ремонт

385 деца – от подготвителни групи и ученици до 4 клас, ще бъдат изведени от НУ „В. Левски“ в Аспарухово, заради ремонт на сградата. Те ще бъдат настанени временно в детска градина „Горска приказка“, детска градина „Морски свят“ и в Морската  гимназия „Св. Николай Чудотворец“, които се намират в същия район.

Осигурени са условия за нормален учебен процес и запазване на целодневната организация на учебния ден.

Промяната влиза в сила веднага след края на коледната и новогодишна ваканция, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“.

Проведена е среща с обществения съвет към училището с участието на директора Стела Петрова, на родители, представители на дирекция „Образование и младежки дейности“ и на район Аспарухово. По време на срещата са била разяснени причините за извеждането на децата – некачествен строеж на сградата, която не отговаря на изискванията по чл. 169 от ЗУТ.

Проблемът е установен след извършено конструктивно обследване на сградата и актуализация на техническия паспорт. НУ „В. Левски“ е открито през май 2012 г. Изпълнител е фирма „Стоянстрой“ ЕООД , а надзорът е бил възложен на „Стройконтрол“ ООД.

Община Варна подготвя дело срещу фирмата -изпълнител, проектанти и надзорници за изясняване на проблема.

 
banner
banner
Николай Караколев