Начало » Общност » Френските туристи с интерес към спокойствието и духа на есенна Варна

Френските туристи с интерес към спокойствието и духа на есенна Варна

Дори извън активния туристически сезон, варненските градски хотели продължават да се пълнят с чуждестранни гости. Най-голям интерес към морската ни столица по това време на годината има от страна на френски, гръцки и турски туристи. Градът се посещава все по-често и от гости от Япония, Индия и Корея.

Позитивната тенденция извън пика на сезона се потвърждава и от 10 до 15-процентен ръст в резервациите спрямо същия период на 2016-та. Това коментира днес шефът на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев, минути преди откриването на първото изложение за туризъм и бизнес „Дестинация Варна“.

По думите му, основното, което търсят гостите от Франция например, не е ваканционният туризъм през силните месеци юли и август, а по-скоро винени и културни турове през есента и зимата. Този тип туристи искат спокойствие и във Варна харесват точно това – атмосферата, духа.

Допада им новата визия на централната част – с градинките и инфраструктурата, разходките по Крайбрежната алея и в Морската градина, коментира Косев. И добави, че положителен ръст в градските хотели се усеща и от притока както на бизнес клиенти, така и на индивидуално пристигащи туристи, които вече се възползват от офертите на нискотарифните авиокомпании.

„Чужденците оценяват, че Варна вече има коренно различни облик, дух и атмосфера. Харесва им, че могат да се разходят, да се снимат“, коментира още шефът на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите.

Според него смисълът на откритото днес изложение е браншът и местната власт да се обединят върху различните възможности за привличане на нов тип гости. Над 30 са изложителите, които до в дните до 1 декември ще могат да участват в различните семинари и обучения с преподаватели от Travel Academy.

 
<
Budnavarna