Начало » Общност » Деца от ДГ № 5 „Слънчо“ изнесоха урок за български народни приказки (снимки)

Деца от ДГ № 5 „Слънчо“ изнесоха урок за български народни приказки (снимки)

Днес в детската градината № 5 „Слънчо“, отвори врати за посетители – представители от Община Варна, РУО – Варна, директори и учители от системата на образованието, Обществен съвет и училищно настоятелство. Над 30 учители от Варна и Варненска област наблюдаваха открита практика на тема: Бабините приказки – “Златното момиче” – българска народна приказка.

Децата от трета група, със старши учител Величка Великова, показаха знанията си в педагогическа ситуация по български език и литература, с която ни потопиха в света на приказките.  Интерактивните средства осигуриха условия за стимулиране на децата  към езикова  активност. Посредством игри върху съдържанието на приказката „Златното момиче”, децата осъзнаха мъдростта и поуките на народните приказки. След разходка в приказния свят  те самите пожелаха да бъдат посланници на доброто и ни показаха, че „Когато правиш добро- получаваш  добро”. Децата се запознаха с „Пътя на книгата”, чрез непосредствения контакт с издателя Мая Христова. Тя им показа спецификата на нейната дейност и ги провокира към изработването на собствена книжка.

Възпитаниците на ДГ „Слънчо” израстват в духа на българските народни ценности. Те са истински посланници на доброто и носят любовта към книгата в сърцата си.

 

 
<
Budnavarna