Начало » Спорт » Най-старото ретро рали в България ще се проведе през почивните дни

Най-старото ретро рали в България ще се проведе през почивните дни

На 24 и 25 юни предстои 20-ото издание на най-старото ретро рали у нас – „Нептун“. То е трети кръг от националния ретро рали шампионат с коефициент 3 и се организира от „Нептун моторспорт“ със съдействието на Авто-мото ретро клуб – Варна, и АСК „СБА – Варна, общините Варна, Бяла, Обзор и „Диневи груп“. Център на състезанието е Варна, където е старт-финалът.

Маршрутът с дължина 297,06 км съдържа 12 часови контроли, 4 етапа точна езда и 1 етап слалом (майсторско управление). Ретро автомобилите ще преминат по маршрут Варна – Белослав – Дюлински проход – Бяла – Обзор и Свети Влас, завръщането ще е през Несебър и Бяла.

Вече са подадени 15 заявки за участие от Варна, Сливен, Кварна и Пловдив, съобщиха организаторите. Сред участниците с „Триумф GT6“ от 1967 г. с №1 ще стартира екипът на Николай Ковачев и Росен Колев, шампион за 2011, 2013, 2014 и 2015 г. в класик рали шампионата, с „Порше 924“ с №5 са времените водачи в тазгодишния шампионат Детелин Нанев и Габриела Нанева.

Официалното откриване е в 10,45 ч. в събота пред Община Варна, 16 минути по-късно ще стартира първият автомобил. Награждаването на победителите ще бъде отново пред Община Варна в 16 ч. в неделя.

 
banner
banner
Budnavarna