Начало » Общност » Нова детска градина за 60 деца бе открита

Нова детска градина за 60 деца бе открита

снимка: Морето.нет

Новата сграда на детска градина №13 „Мир“ бе открита днес от кмета на Варна Иван Портних. На тържеството присъстваха Тодор Балабанов, председател на ОбС, Христо Иванов – зам.-кмет, Лилия Христова – директор на дирекция „Образование и младежки дейности“, учители, деца.

„Тази година нашата детска градина отбелязва 40-ти рожден ден и няма по-хубав подарък от новата сграда. За първи път децата от квартала ще учат в съвременни условия, съобразени с най-новите стандарти и изисквания, за което благодаря на Община Варна“, каза директорката Елена Стефанова.

„Чудесен е поводът, по който сме се събрали днес, радвам се, че усилията ни за обновяване на материално-техническата база за образование на най-малките варненци и за приятна среда за работа на учителите, дават добри резултати. Продължаваме работа – тази година предстоят ремонти на 3 детски градини, на 7 училища и на 2 професионални гимназии за над 25 млн. лв.“, каза кметът Иван Портних.

През август м.г. бе направена първа копка на обекта, след като през 2013 г. градината спря да функционира, поради конструктивни проблеми. Сградата е строена през 1956г., приспособена за детска градина през 1977 г.

Новопостроеният обект е за 2 детски групи с капацитет 60 деца, с допълнителни придобивки музикално-физкултурен салон, отопление на газ, учителска стая, нова дворна площадка. Инвестицията е на стойност около 1 млн. лв.

 
<
Budnavarna